Λέγομαι Μαρία Λιάπη και υπηρετώ στο 4o Νηπιαγωγείο Βασιλικού Χαλκίδας

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Γιορτή μητέρας - ποίημα

Αφού φέτος η γιορτή της μητέρας ήταν την Κυριακή πριν ανοίξουμε από τις πασχαλινές μας διακοπές, εμείς φτιάξαμε τα δώρα μας την επόμενη μέρα.
Μιλήσαμε για τις δικές μας μανούλες, τι σημαίνουν για μας, πως αισθανόμαστε, τι κάνουμε μαζί, κλπ. Κάναμε γλωσσικά παιχνίδια, βρήκαμε και φτιάξαμε λέξεις με τα γράμματα της μαμάς, καθώς και μαθηματικά....
Και φυσικά, αφού ασχολούμαστε και με την ποίηση φέτος, φτιάξαμε το δικό μας ποίημα για τη μαμά. Το περισσότερο δε, είναι έμπνευση του Θάνου, που είναι προνήπιο.

Πήραμε, λοιπόν, το ποίημα που γράψαμε για τη μαμά, το επεξεργαστήκαμε και ζωγραφίσαμε.









Δυστυχώς, είχαμε να κάνουμε και να πούμε τόσα πολλά για τις μαμάδες μας, ήταν και η πρώτη μέρα μετά τις διακοπές και ξέχασα να φωτογραφίσω τις κατασκευές μας.Όμως φτιάξαμε τρισδιάστατες κάρτες με μια ανθοδέσμη που τυλίξαμε σε χάρτινα πετσετάκια τούρτας( περίπου σαν αυτή)


Καθώς και μια μεγάλη αγκαλιά με τις παλάμες μας. Ανάμεσά τους κολλήσαμε λωρίδες χαρτόνι διπλωμένο φυσαρμόνικα, στο οποίο ζωγραφίσαμε και γράψαμε ευχές για τη μαμά μας.


Λέξεις από τα γράμματα της μητέρας. Βρήκαμε πολλές και επιλέξαμε αυτά που μας άρεσαν περισσότερο. Στο  Α όμως θέλαμε δυο. Γιατί όχι, λοιπόν;
Η μαμά είναι γλυκιά σαν μέλι, λαμπερή σαν ήλιος, τρυφερή και απαλή, ευγενική(και ευχάριστη είπαν κάποια παιδιά), ζουμερή και νόστιμη σαν ρόδι, μας αγκαλιάζει και μας αγαπάει, όπως κι εμείς.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου