Λέγομαι Μαρία Λιάπη και υπηρετώ στο 4o Νηπιαγωγείο Βασιλικού Χαλκίδας

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Ζώα των πάγων

Οι προηγούμενες μέρες ήταν πολύ-πολύ κρύες. Τόσο κρύες που για πρώτη φορά φέτος βάλαμε τις καρτέλες του χιονιού και της παγωνιάς στο πίνακα του καιρού.
Αφορμή για κουβέντα και σκέψη. Πώς ζουν κάποια πλάσματα στο κρύο; (δυστυχώς στην εποχή μας και άνθρωποι). Μάθαμε πως υπάρχουν ζώα που ζουν στο βόρειο πόλο κυριολεκτικά μέσα στον πάγο.Είδαμε video με πιγκουίνους, εικόνες από διαδίκτυο και βιβλία, κάναμε μαθηματικά και πολλά άλλα με τα συμπαθή ζωάκια και φτιάξαμε όμορφες κατασκευές.
Περπατήσαμε σαν τους πιγκουίνους και παίξαμε ένα παιχνίδι. Φτιάξαμε μεγάλες μύτες πιγκουίνων, τις φορέσαμε με λαστιχάκι και ψαρέψαμε από τη θάλασσα ψάρια για να δούμε ποιος πιγκουίνος θα βάλει στο καλάθι του τα περισσότερα ψάρια. Αυτό το παιχνίδι το είχαμε παίξει και πέρσι και τα νήπια το θυμούνταν, οπότε όταν μου το ζήτησαν δεν μπορούσαμε παρά να το παίξουμε και φέτος.

                     

Οι θαλάσσιοι ελέφαντεςΚαι οι πιγκουίνοι μας

ένα αγαπημένο βιβλίο της τάξης μου : "Ένας πιγκουίνος όχι και τόσο τέλειος "
της Γιολάντας Τσορώνη - Γεωργιάδη

Η μικρή αυτή φώκια είναι αγαπημένο λούτρινο της Κατερίνας και έρχεται κάθε μέρα στο σχολείο μαζί τηςΑποφασίσαμε να ντύσουμε λιγάκι την αρκούδα και τον πιγκουίνο
Ζωγραφίζω, κόβω και κολλάω 


δεν γινόταν να μη βάλουμε και λίγο χιόνι τριγύρωΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου