Λέγομαι Μαρία Λιάπη και υπηρετώ στο 4o Νηπιαγωγείο Βασιλικού Χαλκίδας

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΙ
ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ , 14/11/15 , ΩΡΑ 17.30μ.μ. ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
Μαρία Λιάπη
Το 2ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού συμμετέχει στην εκστρατεία του συλλόγου μας. Δείτε τι μπορείτε να προσφέρετε.
Από τη Χαλκίδα βοηθούμε τους πρόσφυγες..
.
Μια πρωτοβουλία του συλλόγου δασκάλων - νηπιαγωγών Χαλκίδας..
Δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
Παγωμένοι παρακολουθούμε το έγκλημα που συντελείται, από την ανύπαρκτη ευρωπαϊκή πολιτική, εις βάρος χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, που φτάνουν στην Ελλάδα, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τη φρίκη του πολέμου, ψάχνοντας την ελπίδα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή.
Οι «πολιτισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες», αυτοί που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα, είναι οι ίδιοι που με τα μέτρα καταστολής και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των προσφύγων έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και ολόκληρη τη Μεσόγειο σε «λεκάνη» δουλεμπορίου και σε ένα νεκροταφείο θαλασσοπνιγμένων ανδρών, γυναικών και παιδιών που πληρώνουν με τη ζωή τους την προσπάθεια να αποδράσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.
Όπως και εσείς γνωρίζετε, οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, προσπαθούν να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστα εφόδια. Η λύση στο πρόβλημα αυτό, παρόλο που είναι ευθύνη της πολιτείας, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, πρέπει να μας απασχολεί και να μας συγκινεί.
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας , δείχνοντας την αλληλεγγύη του σε όλους αυτούς που τους στερούν το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή, διοργανώνει εκστρατεία συλλογής ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης.
Η συλλογή αυτών, θα πραγματοποιηθεί την χρονική περίοδο από 3/11 έως 30/11, σε κάθε σχολείο αρχικά. Το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, όπου θα μεταφερθούν μετά από συνεννόηση με το Σύλλογο.
Ο κατάλογος με τα είδη που συγκεντρώνονται είναι ο εξής:
1.Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως: Φρυγανιές, μπισκότα, νερό, γάλα εβαπορέ, χυμοί, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών
2. Βρεφικά είδη όπως: Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες
3.Είδη προσωπικής υγιεινής όπως: Χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
4.Υποδήματα καινούρια και κάλτσες. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά (αθλητικά παπούτσια, μποτάκια, γαλότσες)
5.Αδιάβροχα, μπουφάν χειμερινά, ομπρέλες, σκουφιά, κασκόλ. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά (καινούρια ή σε καλή κατάσταση)
6.Υγειονομικό υλικό όπως: Γάζες, Επίδεσμοι, Φυσιολογικοί οροί, Αντιϊσταμινικές αλοιφές, Αντισηπτικά, Αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, Ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα».
Θα παρακαλούσαμε όλους εσάς που θέλετε να συνδράμετε σε αυτή την προσπάθεια και προκειμένου να διευκολύνετε την συλλογή και την διανομή αυτών των ειδών να ομαδοποιήσετε τα είδη :
Είδη ρουχισμού (απόλυτη προτεραιότητα είναι η συγκέντρωση παιδικών και εφηβικών ρούχων).
Α) Τοποθετήστε σε μια σακούλα καθαρά και διπλωμένα χειμερινά ρούχα σε καλή κατάσταση (π.χ αδιάβροχα, μπουφάν, γάντια, ζεστές κάλτσες, κασκόλ, φόρμες, αθλητικά παπούτσια και γαλότσες) – ένα σετ ρούχων ανά σακούλα καθώς στα κέντρα υποδοχής δεν υπάρχει η δυνατότητα διαλογής.
Β) Κολλήστε μία πρόχειρη ετικέτα από έξω με το περιεχόμενο της ώστε να ταξινομηθεί εύκολα (π.χ. πουλόβερ, παντελόνι, κάλτσες, εσώρουχα για αγοράκι 6 χρονών).
Είδη πρώτης ανάγκης (είναι σημαντικό να είναι έτοιμα ταξινομημένα σε σακούλες Α,Γ,Π,Β) :
(Α). ανδρική σακούλα: (χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα κι οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι ή αντισηπτικό, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα με λαβή ανοίγματος, κουτάλι ή πιρούνι)
(Γ). γυναικεία σακούλα: (Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού ή αντισηπτικό, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, κονσέρβα με εύχρηστο άνοιγμα, κουτάλι ή πιρούνι)
(Π). παιδική σακούλα: (κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ, μπισκότο ή άλλο ατομικό γλύκισμα, ατομική μαρμελάδα ή μέλι +κουταλάκι, λίγες καραμελίτσες)
(Β). με σήμανση μηνών – ηλικίας. βρεφική σακούλα: (πάνες, μωρομάντηλα, βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 μηνών). Στη βρεφική σακούλα πρέπει να ταιριάζει το γάλα με τις πάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου